2009-08-27 10:32:39• hírek • Szatmár.ro

Megkegyelmezett az UEFA a Dinamonak

Az UEFA fegyelmi bizottsága megkegyelmezett a Dinamo labdarúgócsapatnak, a klubnak csupán 50 ezer eurós pénzbírságot kell fizetnie, valamint a jövőben három hazai zárt-kapus meccsre kötelezte az együttest.

Amint az ismeretes a Dinamo szurkolói hatalmas szégyenfoltot okoztak a román foci számára, ugyanis a múlt heti Slovan Liberec elleni mérkőzés 88. percében a szurkolók berontottak a pályára. Sem a kerítés, sem a néhány rendfenntartó nem tudta őket megállítani, csak a néhány perccel később megérkezett rohamrendőrök. Ekkorra azonban Einwaller játékvezető már lefújta a meccset.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a kiszabott pénzbírság, valamint a három zárt-kapus meccseken kívül a Slovan 3-0-s sikerének könyvelte el a botrányba fulladt mérkőzést.

Cristian Borcea, a Dinamo ügyvezető elnöke szerint kemény ám igazságos döntésnek született és reményeit fejezte ki, hogy további incidensekre nem lesz példa. Amennyiben további rendbontások történnek, a klubbot három évre kitilthaják Európából, mely akár a Dinamo végét is eredményezheti. „Remélem a szurkolók tanultak a hibáikból és többé nem kell a Dinamo-nak szégyenkeznie miattuk." - jelentette ki Borcea.

Sokan megjegyezték azonban, hogy a klubb sokkal keményebb büntetést kellett volna kapjon, ám a fegyelmi bizottság tagjai figyelembe vették, hogy a mérkőzést felügyelő őrző-védő cég nem kellőképpen látta el feladatát, valamint a botrányos meccs után a Dinamo vezetése azonnal feljelentette a rendőrségen az általuk „huligánoknak" nevezett rendbontókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: